FrontLogix | Надвор од грижата за клиентите

ПОВЕЌЕ ОД ГРИЖА ЗА КОРИСНИЦИТЕ!

Смислени односи,
направено лесно.

Ние обезбедуваме исклучителен CX аутсорсинг за да ви помогнеме да се одгледувате
здрави односи со клиентите, за да може вашата компанија да гледа брзо
и значаен раст на продажбата, приходите и севкупниот успех.

Аутсорсинг, CX стратегија и технологија

Достигнете нови височини градејќи подобри односи со клиентите.
Трансформирајте го ангажманот на клиентите во лојалност на клиентите и зголемете ја вредноста на вашиот животен век на клиентите.


Услуги за клиенти

Успешните бизниси се опседнати со испорачување на неверојатни искуства на клиентите. Најновите трендови се префрлаат од профит-центричен кон клиент-центричен, но градењето на бизнис модел насочен кон клиентите и големото корисничко искуство бара посветеност на целата компанија и доверливи партнери.


Дигитална поддршка

Знаеме дека вашиот бизнис и бренд се уникатни, но и вашите клиенти се исто така. Нема ист. Знаеме и дека познавањето на вашите клиенти, поставувањето прашања, слушањето на нивните одговори и постапувањето според нивните повратни информации придонесува за неверојатно искуство со клиентите.

CI + CS = CX

Решенија од врвот до дното за целата равенка за искуството на клиентите.

Поддржете ги интеракциите со клиентите, обезбедете неверојатна поддршка за клиентите и создадете неверојатни искуства со клиентите! Затоа што искуството е СЕ!

Тоа ги прави луѓето среќни и задоволни. Само со обезбедување на вашите клиенти неверојатно искуство, тие ќе купат повеќе, ќе станат полојални и ќе го споделат своето искуство со своите пријатели!

Девојка од клиенти
Прилагодени специјално за вашата компанија

Прилагодени решенија засновани на потребите на вашата индустрија и бизнис

CX не е единствена големина. Тоа е клучно, а ние ве покриваме! Знаеме дека приспособените услуги на клиентите ќе ви помогнат да ги задржите клиентите, да фатите повеќе потенцијални клиенти и да ги подобрите стапките на конверзија.

Што е најважно, ние веруваме дека правењето на вашите клиенти да се чувствуваат слушнато ќе ве одведе вас и вашиот бизнис пред вашите конкуренти.

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО ВАШИОТ БЕСПЛАТЕН ВОДИЧ

6 ЕДНОСТАВНИ, НО МОЌНИ СТРАТЕГИИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ЗАДРЖУВАЊЕТО НА КЛИЕНТИТЕ

Да се биде успешен бизнис значи да се оди подалеку од стекнување нови клиенти. Во овој бесплатен водич, ќе научите:

  • Зошто задржувањето на клиентите треба да биде врвен приоритет;
  • Грижа за постоечките клиенти и како може да влијае на вашиот бизнис;
  • Како да го подобрите задржувањето на клиентите со шест едноставни стратегии;
Оставете го ова поле празно

Разбирам дека можам да ја повлечам мојата согласност со отпишување во секое време.
Ве молиме погледнете ја нашата политика за приватност или контактирајте не за повеќе детали.
Front Logix Solutions, LLC.
2450 Colorado Ave Suite 100 E Santa Monica, CA 90404 USA

Сакате да ги разберете вашите клиенти, но сепак, не знаете од каде да започнете. Да помогнеме.


Во секој момент клиентот може и ќе комуницира со вашиот бренд. Можеби нема да го контролирате целото патување на клиентите, но можете да управувате со точките на допир со вистинските решенија. Исто така, можете да ги научите намерите на вашите клиенти, мотивациите, точките на болка и зошто тие ја избираат вашата компанија меѓу конкурентите. Соберете ги овие податоци за да идентификувате модели за тоа како се чувствуваат при секоја интеракција.


Разбирањето на однесувањето и искуството на клиентите во секоја фаза од патувањето на клиентот е еден од суштинските делови на бизнисот. Се смета дека е клучен за претворање на деловните увиди во деловни стратегии. Разбирањето на однесувањето на клиентите, како тие комуницираат со вашиот бренд и како тие ја донесуваат својата одлука за купување е клучно за подобрување на вашата долгорочна стратегија.


Вашите клиенти се тие кои избираат каде, како, кога, колку често и на кој начин ќе комуницираат со вас. Имате само еден избор, да одговорите соодветно. FrontLogix е тука за брзо решавање на сите проблеми – без разлика на местото, начинот и времето.


Глас, текст, е-пошта, пораки, видео - вашите клиенти секогаш ќе менуваат канали и ќе очекуваат да бидете присутни и да комуницирате во секое време. Тоа е она што го правиме. Тие ќе ги искористат нивните прашања и ќе добијат одговор на нивните прашања каде и да се, беспрекорно.


Да се има извонредна поддршка за корисници значи да се биде подготвен да се справи со клиентите кои сакаат да разговараат со човечки претставник наместо со чет-бот. Нема ништо полошо од тоа да имате само четбот, а не човек претставник. Ботовите се фрустрирачки, а клиентите ги мразат - и тоа може суштински да го оштети вашиот бренд. Frontlogix има интелигентни, обучени и опремени претставници заедно со решенија за автоматизација за да го изберат разговорот во која било точка.


Анализирањето е клучот за вашиот успех. Бидете свесни за сè што се случува со вашите клиенти: како тие се однесувале во минатото; како се однесуваат сега; и предвидете како ќе се однесуваат во иднина. FrontLogix обезбедува длабинска анализа на вашите клиенти. Ние ви помагаме да го разберете нивното однесување и предлагаме начини за оптимизирање и подобрување.


Недостатокот на комуникација или поврзаност помеѓу комуникациските системи доведува до исклучени искуства на клиентите. Исклучените искуства на клиентите се еднакви на несреќни клиенти. Frontlogix обезбедува беспрекорни повеќеканални операции, така што вашите клиенти можат да ги добијат своите одговори во секој даден момент на која било посакувана платформа.

Девојка гледа во телефонот и се смешка

Врски

Увид во индустријата